Резултати от вашето търсенето:

Всички книги от Робърт М. ПЪРСИГ : 2

1.Лайла
Автор: Робърт М. Пърсиг
Раздел: Класика
ISBN: 9789545973130
Цена: 16.00 лв.
Дата на издаване: 2008
Страници: 400

Робърт М. Пърсиг
Лайла

Робърт М. Пърсиг - Лайла

Седемнайсет години след издаването на вече класическата си творба "Дзен и изкуството да се поддържа мотоциклет", покорила с прозренията си няколко поколения, Робърт М. Пърсиг повежда читателите към ново вълнуващо и проникновено приключение на духа.

"Дзен и изкуството да се поддържа мотоциклет" е като първото дете, което винаги остава любимо. Но второто дете ­ "Лайла" ­ е по-умно. И ако след сто години някой отново посегне към тези две книги, вероятно ще предпочете "Лайла".
Робърт М. Пърсиг

"Лайла" е зашеметяваща импровизация върху най-невероятно съчетание от теми: пътешествие, философия, секс и лудост.
New York Times Book Review

Завладяваща книга. Пърсиг е един от малкото американски автори, който може да претендира за оригиналност.
Kansas City Star

Това е книга, към която ще се връщате отново и отново.
The Scotsman

Дръзка, пределно оригинална и провокативна творба.
The New York Times


2.Дзен и изкуството да се поддържа мотоциклет
Автор: Робърт М. Пърсиг
Раздел: Класика
ISBN: 9789545972959
Цена: 15.00 лв.
Дата на издаване: 2007
Страници: 400

Робърт М. Пърсиг
Дзен и изкуството да се поддържа мотоциклет

Робърт Пърсиг-дзен и изкуството да се поддържа мотоциклет

Уилям Сароян (1908-1981) е от водещите американски писатели на ХХ век, чиито творби са признати за класически. Автор е на повече от 60 книги ­ романи, пиеси, разкази, мемоари, които го нареждат сред най-четените и превеждани световни автори. Роден в семейството на бедни арменски емигранти, той напуска училище на петнайсетгодишна възраст, решен да стане писател. Печели популярност още съвсем млад, с първите си сборници с разкази, и задълго ­ от 30-те, та чак до 60-те години определя литературните пристрастия както в САЩ, така и в Европа. Сароян получава световно признание не само защото книгите му са новаторски, но и защото с доброта, остроумие, вдъхновение и страст търси истината за човека, природата и изкуството и в творбите си се докосва до същността на нещата.
Настоящото издание на сборника с разкази "Нещо като нож, нещо като цвете, изобщо като нищо на света" излиза отново трийсет и седем години след първата му поява на български.

Моето верую е да живееш творчески, да живееш честно, никого да не наскърбяваш, доколкото това е възможно, да се радваш на тленността, да не се боиш нито от смъртта, нито от безсмъртието, да обичаш глупците и неудачниците много повече от мъдреците и светците (тъй като последните са далеч по-малко на брой), да вярваш, да се надяваш, да се трудиш и да вършиш всичко това с хумор.
Уилям Сароян

Сароян беше особена, страстна личност ­ сложно съчетание от добродетели и пороци, ­ чийто голям талант го издигна до висотата на изключителен и рядък американски гений.
Хърбърт Голд