Резултати от вашето търсенето:

Всички книги от Ромен ГАРИ : 2

1.Нататък билетът не важи
Автор: Ромен Гари
Раздел: Класика
ISBN: 9789545972289
Цена: 7.99 лв.
Дата на издаване: 2006
Страници: 208

Ромен Гари
Нататък билетът не важи

Ромен Гари - Нататък билетът не важи

Жак Рение, петдесет и девет годишен индустриалец, човек на волята и духа, е под напрежение заради задълженията си към банки и напора на мощни конкуренти, заплашващи да погълнат фирмата му, а също и заради любовната си връзка с много по-младата Лора ­ и страхът от упадъка в мъжествеността и в деловитостта все повече го обсебва.
Една нощ, при опит за обир, в жилището му се вмъква млад мъж, когото той успява да обезвреди и отпраща, без да го предаде на полицията. Но този млад мъж отключва у него неподозирани и смутни идеи ­ и Рение го превръща в инструмент да удържи убягващата си мощ на мъж. С безмилостна откровеност Ромен Гари говори за хода на времето, за болезнената еротика, неостаряващите страсти и тъжната любов през есента на живота.
Ромен Гари е роден през 1914 г. във Вилнюс. От четиринайсетгодишен живее във Франция, служи във военновъздушните сили по време на Втората световна война, а след края и става дипломат и последователно заема длъжности в различни точки от света, включително в София. Едновременно с това пише и през 1956 г. е удостоен с наградата "Гонкур". Автор е на над 20 произведения. Самоубива се в Париж на 2 декември 1980-а. Малко по-рано, в последната си творба, заявява: Добре се позабавлявах. Благодаря и сбогом.

Творчеството на Гари е излято от бистро, въздушно, енергично и одухотворено слово. То се насочва право към целта и безотказно стига до сърцето на читателя.
Жером Гарсен

Целият живот на Ромен Гари е битка за надеждата, която се превръща в битка против отчаянието.
Мириам Анисимов


2.Нататък билетът не важи
Автор: Ромен Гари
Раздел: Класика
ISBN: 9786191780488
Цена: 14.00 лв.
Дата на издаване: 2016
Страници: 208

Ромен Гари
Нататък билетът не важи

Жак Рение, петдесет и девет годишен индустриалец, човек на волята и духа, е под напрежение заради задълженията си към банки и напора на мощни конкуренти, заплашващи да погълнат фирмата му, а също и заради любовната си връзка с много по-младата Лора – и страхът от упадъка му и в бизнеса, и в мъжествеността, все повече го обсебва. Една нощ, при опит за обир, в жилището му се вмъква младеж, когото той успява да обезвреди и отпраща, без да го предаде на полицията. Но нашественикът отключва у него неподозирани и смутни идеи – и Рение го превръща в инструмент да удържи убягващата си мощ. С безмилостна откровеност Гари говори за рушителното време, за болезнената еротика, неостаряващите страсти и тъжната любов през есента на живота. Ромен Гари е роден през 1914 г. във Вилнюс. От четиринайсетгодишен живее във Франция, служи във ВВС по време на Втората световна война, а след края ? става дипломат и заема длъжности в различни точки от света, включително в София. Едновременно с това пише и през 1956 г. е удостоен с наградата „Гонкур”. Автор е на над двайсет произведения. Самоубива се в Париж на 2 декември 1980 г. Малко по-рано, в последната си творба, заявява:

Добре се позабавлявах. Благодаря и сбогом.

Творчеството на Гари е излято от бистро, въздушно, енергично и одухотворено слово. То се насочва право към целта и безотказно стига до сърцето на читателя.

Жером Гарсен

Целият живот на Ромен Гари е битка за надеждата, която се превръща в битка против отчаянието.

Мариам Анисимов